Ibland är mormor min goding

Hyvää päivää!

Åh, som jag älskar att sitta och titta på korsord som min mormor löst.
Min mormor, Raija-Liisa kom till Sverige från grannlandet redan när hon var 16, 1958. Jag tycker verkligen att hon bör kunna stava till vissa ord, hon har ändå bott här större delen av sitt liv. Men dessa stavfel och brytningen gör henne så himla underbar. Bilen blir pilen, bio blir pio. Jag kommer nog aldrig sluta njuta av detta.

Vi har också en nära vän till familjen som heter Robert, han kallas Robban. När hon ska skriva hans namn blir det Roppan.

Lite ord jag skrattade åt när jag tjuvkikade på korsorden, inte konstigt att hon inte får ihop ett helt korsord rätt!
Kodis, flyka, sprinka, matrasser, kår, kru, jälppsam.
Godis, flyga, springa, madrasser, går, kry, hjälpsam.

Hei sitten!

Magnus Betnér är en flintis jag vill ligga sked med

Det finns få personer som jag äcklas av lika mycket som Magnus Betnér. Han har medvetet gjort kränkningar av andra personer till sitt signum. Det är så han säljer in sig själv. Och då menar jag inte att han går runt och häcklar folk och säger att de är dåliga och fula. Nej, han hotar folk till livet, säger att han vill ha ihjäl människor och hoppas att andra drabbas av dödliga sjukdomar. Magnus är kanske inte det mest betydelsefulla, men i alla fall det mest belysande exemplet på hur det kan gå när man saknar talang och försöker kompensera med annat. Han talar, men ingen skrattar och ingen lyssnar. Då börjar han ryta istället, på ett sådär ocharmigt, talanglöst sätt. Det som stör mig mest med honom är att han inte har en aning om att han är dplig. Han tror sig vara mycket duktig. Jag tänker på hur han sitter på sin piedestal och klappar sig själkv på flinten och tror att han är briljant. Man skulle vilja springa upp med en matsked i pannan och meddela honom att han inte är så bra på det han håller på med. Att det saknar känsla. Magnus Betnér tar sig själv på ett jävla allvar. Springer runt i intervjuer och berättar om yrket komiker, hur viktigt det är att tänka på sin profil och annat trams. Människor som på allvar talar om sig själva som ett personligt varumärke kan fara och flyga. Han säger ena dagen att detär viktigt som komiker att inte synas överallt, att inte vattna ur sitt varumärke. Och andra dagen ser man honom jönsa i Extra extra och tredje dagen rövar han i Parlamentet, och sen fjärde dagen leker han i någon Femmankalkon. Magnus Betnér är komikervärldens mest talanglösa person. Tillsammans ned Özz Nujen..Honom får vi inte glömma. Men fan, vet inte om Magnus är snäppet plattare i sin humor. En sak är positiv, han är förbannat snygg.


och jag hatar allt som böjs & går av


Svara, fick du nog ikväll?

Vissa veckor får jag totalt ryck och känner att jag bara måste prata av mig. Jag vill prata med någon som vill lyssna, någon som vill gå vidare i en diskution och känna djupet. Någon som har tid och orken att öppna öronen och hjälpa mig att prata ut. Jag vill kanske inte ens ha råd, visst, om jag frågar efter det så är det klart. Jag vill ha en som kan se mig i ögonen när jag berättar om något, någon som nickar och förstår vad fan det är jag vill få ut.
Jag håller så mycket inne och det fastnar liksom i bröstet, och blir mest tungt. För jag har ingen aning om vem jag ska prata med.


ord bevingade som fjärilen





I fredags så störtade jag och Linda ner till Göteborg för att skåda mina hjältar igen. Denna gång var Thåström förband. Mycket bättre än jag anade, trodde knappt att han skulle ha någon röst kvar. Men jo, han var grym. Du ska vara president är kraftfull..

Låtlistan såg i princip ut som onsdagens konsert, fast vi fick höra max 500, avtryck, vi kan väl vänta tills imorgon och utan dina andetag istället för en del andra då såklart.
Kösystemet där var det enda jag kunde klaga på, det var en otrolig kväll med massa energi, jag vill gärna vrida tillbaka tiden.

Helsingborgsresan

Jo, det blev alltså en resa till Helsingborg. Hanna beslutade sig äntligen för att göra mig sällskap. Vi åkte ner med tåget som gick klockan tolv, så vi var nere vid tre-tiden. Väl där nere mötte Calle upp oss och vi hoppade på färjan till Danmark. Äntligen fick vi ses igen, efter över ett år. 
Vi åkte tillbaka till Sverige, käkade en familjepizza som var så in i helvete stor att jag fick spasmer i mina tår. Jag var skethungrig, men inte kunde jag äta. Mådde illa och hade huvudvärk. Så jag fick glatt se på när de andra grisarna grisade i sig den feta grispizzan :)
Sen blev det Håkan och Kent. Och som ni alla kanske förstår så var det helt magiskt - som alltid. Jag trivdes med att vara omringad utav baja-major, träd och 40+ män.

Låtlistan var bra denna gången. Öppningslåten för denna turné fick bli Stenbrott, en suverän låt, men om jag får säga det så passar den inte riktigt att börja med.

Stenbrott - Kraftig, dock ingen vidare öppningslåt.
Blåjeans - Och jag kan inget annat än att älska dig.
Ingen kommer att tro dig - Åh,
Socker - Alla gillar vi socker.
Celsius - Har aldrig hört Celsius live, men den är en av mina favoriter så visst satt den fint.
Saker man ser - Mer tack.
Berlin - Här drog dansandet igång!
Ingenting - Dansandet fortsatte..
Vy från ett luftslott - Den nya versionen med videon som bakrund. Jag gillar bättre den vanliga..
Kärleken Väntar - Hanna sjöng sjöng sjöng!
Kevlarsjäl - Calle besökte baja-majan och jag fick en tår i ögat, nästan ensam.
Den döda vinkeln - Den är massa fin.
LSD, någon? - Den finns här för mig.
Generation Ex - Jag är rädd, hon ser ut som en orm när hon ska säga S.
Om du var här/Dom andra - Jag avgudar att de satt ihop dessa underbara låtar.
747 -  Klassiker. Ska sjungas på mitt bröllop.

Klåparen - Här blev jag massa glad! Denna har jag bara hört en gång, vilket var på turné 19. Längesen.
Håll ditt huvud högt - Ny låt, bra låt, fantastisk låt.
Mannen i den vita hatten (16 år senare) - Tack tack.

Efter konserten fick vi gå ca 5 mil. Mina knän gör fortfarande ont :(
Tack Calle för att vi fick göra dig sällskap! Föresten så är du skyldig mig 50 riksdaler!


Kent, Håkan

Imorgon, onsdag 12.00 hoppar jag och Hanna på tåget till Helsingborg. Vi ska ha massa kul hoppas jag! Fanns knappt några tågbiljetter kvar, så mellan Varberg och Helsingborg så ska vi sitta på den "Tysta avdelningen". Där får man knappt prata, hur ska jag kunna skratta? Eller ens lägga en liten fjuttig fjärt eller väldoftande rap.. Men, jag är faktiskt väldigt glad.

fuskar mig febersvag


KOM OCH ÄT

"22 grader och strålande sol"

Aldrig i hela mitt liv ska jag besöka SMHI:s hemsida igen. Jag fullkomligt hatar väderprognoser. Det sabbar allt allt allt för mig. I alla fall då jag ska jobba. Satt imorse och kikade hur vädret skulle bli - solsken minsann! Så jag drar mig sakta till jobbet, väldigt sakta med tanke på att jag och Ulrika inte kommer att ha mycket alls att göra. I och med det fina vädret vill inte folk besöka djuparken, de vill gå till stranden eller trixa i trädgården. Sen har vi alltid alla turister från lite varstans, men dom spelar inte så jävla stor roll. Vi tog det relativt lungt med smörgåsarna vilket fall som. Vad tror ni hände? Jo, kön till inträdet sträckte sig över hela den helvetiska parkeringen, ända bort till macken. Det är en bra bit. Så det small, vi blev svettiga och hungriga. Den ena kassörska kräktes och åkte hem, den andra svimmade. Så jag och Marie fick ställa oss i kassan, trots att vi hade nittiohundra andra grejer att ta itu med. Mitt i alltet ringer Kaffestugan och säger att det är länsat med mackor där nere, sålt slut på ca 50 baguetter på två timmar kanske. Sen ringer Smörgåsbaren och säger att varenda smörgåsfan är slut, sallader och ciabatta. Jag ville gå hem. Började 7.00 och kunde inte gå hem innan 17.30. Stackars Ulrika fick ta itu med disken. Vilket förbannat bra jobb jag har. Till råga på allt har jag skurit upp två fingrar, ett fuck you finger och ett pekfinger, jag är lam. Telefonen ringde febrilt och följde efter mig som ett kånkelbär. Fan, vad jag älskar mitt liv ibland.


VÄLKOMNA TILL BORÅS DJURPARK, ÄT UPP ALLA SMÖRGÅSAR

det tar hundratals år att dölja felen

Ja!
Jag har fått bekräftelse på att jag får kubba ner till Helsingborg 23/7 för att se på Kent. Nu hänger det på Susanna och Linda, om ingen annan också vill följa med? =)
Jag är pepp inför detta, både för Håkan och Kent. Hoppas bara på att vädret blir bra, det kan ju bli lite sisådär. Fast, nu ska vi vara vid havet och som jag har fattat det så brukar vädret där vara lite bättre än här i Borås.
Imorgon följer en ny uppdatering gällande detta då Linda ska ha bestämt sig fullt ut.

Idag har jag jobbat häcken av mig, jobb som kallskänka tar knäcken på mig och det enda jag är numera är hyperstressad. "Gör mig en tjänst, gör mig några ärenden, ring dit, åk dit, gör si, gör så". Som tur är så är jag ledig snart. Kommer vara ledig 6 dagar i sträck!

jocke  helsingborg  håkan

Och mitt indiehjärta slår och slår och slår

NoneMitt Kent-år verkar aldrig nå sitt slut. Det verkar både bli en Helsingborgsresa och en sväng till Göteborg. Vi får dessutom bonus, Håkan Hellström och Thåström dyker upp som förband på varsinn av spelningarna.
23/7 & 25/7

Oliver, min man, mannen i mitt liv har varit borta alldeles för länge. Min käre vän brukar bosätta sig i Spanien under sommaren, något som jag inte gillar det minsta. Jag saknar honom så det gör ont i hela mig. Som tur är ska vi göra massa spännande saker när han kommer hem =)

hard work work..

Minns ni den reklamen? Nej, visst fan vad dum jag är. Alla minns den.

Mitt sommarlov har väl mest bestått av jobb, har jobbat varenda jävla helg sen skolavslutningen, förutom midsommarhelgen då.  Vi hade det bra i Halmstad förresten, repriser blir oftast inte lika bra eller bättre. Fast denna gång blev det bättre - enligt mig.

Har bytt plats i restaurangen också, för er som vill veta. Jobbar numera som kallskänka tillsammans med Ulrika. Vi är ett bra team, ganska snabba. Ulrika är dock väldans mycket kvickare än mig, men det kan bero på att hon har några år på nacken vid kallskänken. Det vi gör är egentligen smörgåsar av alla dess sorter, vi gör sallader, ciabatta.. Tja, typ sådant.

Näh, det var lite uppdatering för er som är intresserade, nu ska jag laga mat, för det gör jag ju aldrig annars på jobbet =)

Malin

RSS 2.0